Polițiștii au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale în minivacanța de Paști

Polițiștii  au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de minivacanța prilejuită de Ziua de 1 Mai și de  Sfintele Sărbători Pascale.

În perioada 1-6 mai 2024, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât și în proximitatea lăcașurilor de cult, poliţiştii au acționat zilnic, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Efectivele de poliție planificate în serviciu, au acționat atât pentru prevenirea și descurajarea cât și pentru combaterea  faptelor antisociale și impunerea fermă a legii.

După cum au anunțat reprezentanții IPJ Timiș, polițiștii au intervenit la 342 de evenimente sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 1033 de sancțiuni contravenționale în valoare de 322.387 de lei, dintre care 314 au fost avertismente. În perioada de referință, au fost sesizate 105 infracțiuni, au fost depistați în flagrant 37 de autori și au fost dispuse 15 măsuri preventive. Măsurile preventive au fost dispuse în cauze de natură rutieră, dar și în cauze privitoare la infracțiuni contra persoanei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 44 de permise de conducere și au fost ridicate 28 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 250 de persoane cu aparatul alcooltest și 32 de persoane cu aparatul drugtest.

Totodată, au fost constatate 29 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, în perioada de referință fiind înregistrat un accident rutier soldat cu o persoană decedată.

În proximitatea lăcașurilor de cult și la evenimentele cu public numeros ( spectacole, rugi) nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Polițiștii timișeni continuă să rămână vigilenți asigurându-se de respectarea drepturilor fiecărui cetățean în parte.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.