CNAIR va realiza sensul giratoriu de pe centura Lugojului, la intersecția cu DJ 680! Lucrarea intră în licitație și se va face cu finanțare de la BEI

Prezent, sâmbătă, la Lugoj, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că sensul giratoriu de pe DN 6 – Centura municipiului Lugoj la intersecția cu DJ 680, spre Tapia și Măguri, va fi realizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar lucrarea va intra în licitație, săptămâna viitoare, pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, fiind realizată cu fonduri de la Banca Europeană de Invvestiții (BEI).

 „Vă mulțumesc că ați venit azi alături de noi, de colegii mei de la CNAIR, de domnul președinte al Camerei Deputaților Alfred Simonis și de domnul Călin Dobra, la invitația lui Călin, pentru o situație pe care noi am încercat s-o rezolvăm în Lugoj de ceva timp și anume acest sens giratoriu care ar trebui să-l facem în spate. Primăria Lugoj s-a angajat în urmă cu câțiva ani că va face această lucrare. Cu haosul de la Primăria Lugoj, nu mai știi cine e primar, cine nu e primar, au plecat, au venit, s-au suspendat, autosuspendat, lucrarea a rămas în aer. Noi am luat-o înapoi la CNAIR.

Pot să vă anunț că are finanțare. Săptămâna viitoare intră în licitație și proiectare realizarea acestui nod, fiindcă aici sunt foarte multe accidente, trebuie să fie o descărcare și pe zona aceea industrială, fiind foarte mult trafic, și ne vom mișca foarte repede. Finanțarea este de la BEI  (Bancă Europeană de Investiții – n.r.). Este o finanțare externă.

Vom rezolva această această chestiune rapid. Repet, luând înapoi realizarea acestui proiect de la Primăria Lugoj și o să-l facem noi la CNAIR, pentru că aici lucrurile nu s-au mișcat așa cum trebuie”, a spus Sorin Grindeanu, care a fost însoțit de președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, de prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, precum și de Călin Dobra, candidatul PSD la Primăria Lugoj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.