Lugojul devine nod rutier important! Se semnează contractul pentru lotul 4 al Drumului Expres Lugoj-Filiași

Lugojul devine un nod rutier important, prin realizarea Drumului Expres Lugoj – Filiași.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că luna viitoare va fi semnat și contractul pentru studiul de fezabilitate al lotului 4 Caransebeș – Lugoj, pe Drumul Expres Filiași – Lugoj.

”Țin să vă anunț că pe ceea ce înseamnă Drumul Expres Lugoj-Filiași lucrurile sunt destul de înaintate pe toate tronsoanele și săptămâna viitoare se va semna contractul și pentru lotul Lugoj-Caransebeș. Chiar astăzi m-am interesat la colegii de la CNAIR și pentru tronsonul Lugoj-Caransebeș sunt depuse ofertele. Absolut totul e pe linie dreaptă. Vom semna contractul în luna iunie. Acest drum expres va lega autostrada A1 de Caransebeș – Severin – Craiova – Pitești – București. În primul rând, e important pentru noi, pentru bănățeni, mergând și în jos spre Caraș. În al doilea rând transformă Lugojul într-un nod rutier extrem de important, fiind la intersecția dintre acest drum expres și autostrada A1”,  a declarat, sâmbătă, la Lugoj, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Proiectul va aduce multiple beneficii pentru traficul local, reducând aglomerația și îmbunătățind conectivitatea pentru Lugoj și zonele înconjurătoare.

„Drumul expres va ocoli pe partea de vest a Lugojului și va include două-trei descărcări spre oraș, rezolvând problema traficului greu. Astfel, Lugojul va avea acoperită în mare măsură zona perimetrală, ceea ce va contribui la dezvoltarea localității”, a mai menționat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a făcut un și apel pentru cei care vor să se îmbogățească de pe urma expropierilor făcute de stat.

”Posibile dezvoltări imobiliare făcute pe ultima sută de metri, colegii mei de la CNAIR nu o să le accepte. Mergem în instanță. Și vom merge în instanță pentru cei care se cred băieți inteligenți și știu că o să vină drumul expres, să-și facă acuma PUZ-uri și alte chestiuni, fiindcă despăgubirile sunt de vreo zece ori mai mari când vine statul român să exproprieze, dacă ai un PUZ și curți, construcții, față de extravilan. Aș face un apel, să se liniștească și pentru că drumul expres va veni, pentru cetățeni, nu pentru băieți din aceștia deștepți”, a precizat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.