Ziua Eroilor, marcată printr-un ceremonial militar-religios, în centrul municipiului Lugoj

Eroii căzuți pe câmpurile de luptă au fost omagiați și la Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului, printr-un ceremonial militar-religios la Monumentul „Alfa şi Omega”, al eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, situat în centrul municipiului.

Manifestarea a început cu prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă și trecerea în revistă a Detașamentului de onoare, de către primarul interimar Bogdan Blidariu și comandantul Garnizoanei Lugoj, lt. col. Romeo Dacian Buhai.

S-a intonat Imnul Național, după care a fost oficiat serviciul religios de către P. On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului, împreună cu preotul militar Emanuel Gafița.

Jertfa eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului a fost evocată de generalul de brigadă în retragere Mircea Mândru, președintele Filialei Lugoj ”General Dimitrie Petrescu Tocineanu” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”., după care au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Lugoj, Batalionului 183 Artilerie Mixtă ”General Ioan Dragalina”, Detașamentului de Pompieri Lugoj, Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Lugoj ”General D.P. Tocineanu”, Asociației Veteranilor de Război din Garnizoana Lugoj, filialei locale a USR și Asociației Culturale ”Caius Brediceanu”.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de onoare al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „Gen. Ion Dragalina”.

O manifestare similară a avut loc și la Monumentul Eroilor din Cimitirul Ortodox, de pe strada Făgetului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.