Trupe de teatru din Grecia, Serbia și România, la ediția a XV-a a Festivalului Festivalul Internațional ,,FestteamArt”

Primăria Municipiului Lugoj organizează, prin Casa de Cultură ,,Traian Grozăvescu”, în perioada 25 – 29 octombrie 2023, cea de a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ,,FestteamArt”.

După cum au anunțat organizatorii, această ediție va fi una inedită, cu multe surprize, cu activități intense și invitați speciali.

Vor participa trupe de teatru din două orașe infrățite cu municipiul Lugoj. Perigali – Korinth (din Grecia) și Vîrșeț (din Serbia), precum și trupe de teatru din toate regiunile țării: Brașov, Mediaș, Medgidia, Roman, Caracal și trupa de teatru a Asociației ,,Tu și eu” din Lugoj. 

În deschiderea festivalului, Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” Lugoj va prezenta piesa ,,Doctor fără voie”, de Molière, în memoria fostului actor Constantin Ilie – Zamă, care anul acesta urma să împlinească 50 de ani de activitate neîntreruptă pe scena teatrului lugojean.

“În premieră, la această ediție a festivalului vom avea implicate toate cele patru secții aparținătoare Casei de Cultură ,,Traian Grozăvescu”: trupa de teatru “Traian Grozăvescu”, Ansamblul Folcloric ,,Lugojana”, Corul ,,Ion Vidu” și Cenaclul Literar, care vor desfășura activități specifice, surpriză.

Tot în premieră, vom avea ca parteneri în cadrul acestui festival, și nu numai, Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara, care vor bucura publicul cu spectacole de teatru și workshop-uri dedicate studenților lugojeni și tuturor participanților la festival, acestea fiind coordonate de asist. univ. drd. Laura Avarvari.

Totodată, avem privilegiul de a o avea ca invitată pe Elena Ivanca, actriță a Teatrului Național  Cluj-Napoca și Profesor Doctor la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima”, care va susține un spectacol de teatru precum și un workshop cu tema: Corp, Gest, Voce – Metode de Explorare.

Pe parcursul festivalului vor avea loc intermezzo-uri muzicale, susținute de către muzicienii Asociației ,,Scena Muzicală” din cadrul proiectului ,,Marea Muzică”, precum și profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale de Muzică ,,Filaret Barbu” Lugoj. De asemenea, tot în cadrul festivalului, vor avea loc expoziții de pictură și două lansări de carte”, au anunțat organizatorii festivalului.

 

Lugoj Expres Trupe de teatru din Grecia, Serbia și România, la ediția a XV-a a Festivalului Festivalul Internațional ,,FestteamArt” trupe de teatru Traian Grozăvescu” Lugoj Teatrul Municipal Serbia Roman Mediaș Medgidia Grecia festival Lugoj festival de teatru Lugoj festival de teatru festival expoziții de pictură Doctor fără voie Casa de Cultură a Municipiului Lugoj Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” Lugoj Casa de Cultură Caracal Brașov „FestTeamArt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.