Biserica monument istoric „Adormirea Maicii Domnului” își sărbătorește hramul

Monumentala Biserică Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” , din centrul municipiului Lugoj, își va sărbători hramul.

La evenimentul care va avea loc marți, 15 august, de Sfânta Maria, alături de oficialitățile locale, vor participa, din partea Centrului eparhial, preotul Ionel Popescu, vicar eparhial administrativ, și preotul Marius Sfercoci, secretar și inspector eparhial.

Sfânta Liturghie va fi oficiată, începând cu ora 9:30, de un sobor de preoți, format din slujitorii bisericii și reprezentanții Centrului eparhial, în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopop onorar și parohul bisericii, și P.On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului.

Conform tradiției, ceremonia religioasă se va încheia, la ora 12, cu înconjurarea lăcașului de cult, cu steagurile fostelor bresle de meseriași în frunte.

Seara, de la ora 17:30 va avea loc Vecernia, iar de la ora 18, deschiderea Rugii lugojene.

Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, cunoscută și sub denumirea de ”Biserica cu două turnuri”, este una din cele mai impunătoare construcții în stil baroc din Banat. Aceasta a fost zidită între anii 1759-1766, fiind ctitorită de obercneazul Gavriil Gurean (al cărui portret se află pictat pe peretele etic al naosului) și târnosită de episcopul Ioan Georgevici, în anul 1766.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.