Acuze cu iz penal, la Lugoj! Licitație organizată „având la bază falsificarea documentelor aprobate de Consiliul Local”

 

Președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, a lansat o serie de acuzații cu iz penal, privind organizarea licitației pentru concesionarea serviciului public de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Lugoj.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Claudiu Buciu acuză municipalitatea lugojeană și pe primarul Francisc Boldea că „licitația pentru concesionarea serviciului public de alimentare cu apă și canalizare se va desfășura având la bază falsificarea documentelor aprobate de Consiliul Local al Municipiului Lugoj în data de 15 martie 2018, prin Hotărârea numărul 38”.

„Din patru criterii de atribuire, aprobate de către Consiliul Local, Boldea a lăsat doar trei. În timp ce Consiliul Local a votat un criteriu care asigura calitatea serviciilor prestate (în baza unor indici de performanță ai viitorului operator), Boldea l-a eliminat complet! În timp ce termenul de mobilizare în cazul avariilor trebuia să fie o condiție obligatorie (adică intervențiile să fie făcute pe loc, imediat ce au fost sesizate avariile), Boldea a transformat-o într-o opțiune la îndemâna viitorului operator, diminuându-i importanța în stabilirea câștigătorului licitației. În timp ce Consiliul Local a stabilit că ponderea redevenței este de 20% în punctajul final, Boldea a decis singur că ponderea redevenței va fi de 50%! Nu este important cât va încasa primăria de la viitorul operator, ci cât de bine își va face acesta treaba și cât de mici vor fi tarifele pe care le vor plăti lugojenii. Până acum, Meridianul nu a plătit redevențe semnificative către primărie, fiind, în realitate, în pierdere. La fel, Consiliul Local a stabilit că viitorul operator trebuie să preia o parte din riscurile activității de exploatare (10%). Criteriul a fost însă eliminat de către Boldea, probabil pentru că Stația de Epurare nu poate fi pusă în funcțiune, fapt pentru care niciun potențial ofertant nu vrea să fie scos țap ispășitor. În mod similar, fără a fi aprobat de Consiliul Local, a fost introdusă obligativitatea procesării unei cantități de 400.000 de mc/lună,în timp ce Meridianul facturează doar aproximativ 150.000 de mc/lună, fapt ce ne obligă să înregistrăm în continuare pierderi de 65%, pierderi ce se regăsesc în tarifele pe care le plătesc lugojenii. În mod totalmente ilegal, Boldea „comandă“, în mod conștient, procesarea unei cantități triple față de ceea ce se consumă în prezent în Lugoj! Însă, se pare că pe Boldea îl interesează să favorizeze un potențial ofertant, acesta fiind motivul pentru care a falsificat condițiile votate în Consiliul Local. După ce a distrus Salprestul, Boldea se pregătește să distrugă și Meridianul. Cred, din nou, că a falsifica votul dat de Consiliul Local este încă un motiv pentru care Boldea ar trebui să facă un pas înapoi și să lase Lugojul să iasă din jugul PSD-ist pe care îl suportă tot mai greu”, spune Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.