Miercurea Alarmelor: Sirenele sună, din nou, la Lugoj

Miercuri, 6 iunie, va avea loc exercițiul lunar de alarmare publică „Miercurea Alarmelor”. Astfel, în intervalul orar 10:00-11:00, vor fi declanșate sirenele din Lugoj și judeţul Timiş.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară, începând cu luna august a anului trecut, exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Scopul exerciţiilor este atât de a antrena autorităţile administraţiei publice locale și de a pregăti populaţia prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, cât şi de a verifica funcţionarea sirenelor de alarmare publică.

SEMNALELE DE ALARMARE A POPULAŢIEI ŞI SEMNIFICAȚIA ACESTORA:

  • PREALARMĂ AERIANĂ: transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. Sunetul se compune din 3 impulsuri a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
  • ALARMĂ AERIANĂ: prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a localității respective. Sunetul se compune din 15 impulsuri a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • ALARMĂ LA DEZASTRE: prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale. Sunetul se compune din 5 impulsuri a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • ÎNCETAREA ALARMEI: înștiințarea populației că pericolul a trecut. Sunetul se compune dintr-un semnal continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Lugoj Expres Miercurea Alarmelor: Sirenele sună, din nou, la Lugoj sirene miercurea alarmelor ISU Timiș alarmare publică alarmă la dezastre alarmă aeriană alarmă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.