Vizită ministerială! Ministerul Culturii devine partener al Bibliotecii Municipale Lugoj

Două instituții lugojene – Biblioteca Municipală și Casa Bredicenilor, au fost vizitate, miercuri, de către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și de senatorul de Timiș Alina Gorghiu, însoțiți de primarul Claudiu Buciu și viceprimarul Bogdan Blidariu.

Cu acest prilej, ministrul Bogdan Gheorghiu a anunțat că a decis ca Ministerul Culturii să devină partener al Bibliotecii Municipale Lugoj, urmând să fie realizat un program cultural pentru susținerea lecturii la nivelul publicului tânăr.

„Am vizitat Biblioteca Municipală Lugoj alături de Alina Gorghiu, vicepreședinta Senatului României, și de Claudiu Buciu, noul primar al municipiului, deoarece susțin valorificarea culturală și economică a unor astfel de spații. Biblioteca a fost înfiinţată în anul 1951, iar din anul 1968 funcţionează în vechea clădire a poștei, de pe strada Ion Creangă nr. 1 – de altfel am aflat astăzi că unii lugojeni încă o mai numesc și „Poşta veche”. Am decis ca Ministerul Culturii să devină partener al acestei instituții atât de importante pentru comunitatea din Lugoj și urmează să realizăm un program cultural pentru susținerea lecturii la nivelul publicului tânăr. În prezent, Biblioteca Municipală Lugoj este un centru cultural activ ce se află într-un amplu proces de renovare. Lucrările au vizat sala de împrumut de carte pentru adulți și au presupus dislocarea a mai mult de 100 de rafturi de bibliotecă și a peste 25.000 de cărți. Mulțumim echipei Bibliotecii Municipale Lugoj pentru explicațiile oferite și căldura cu care ne-a primit!”, a transmis ministrul Bogdan Gheorghiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.