Manifestare omagială, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea actorului Béla Lugosi (1882-1956)

Joi, 20 octombrie 2022, la Lugoj va avea loc o manifestare omagială dedicată lui Béla Lugosi, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea celebrului actor care l-a interpretat pe Contele Dracula în prima ecranizare de la Hollywood a cărții lui Bram Stoker.

Programul manifestărilor omagiale:

  • ora 15:00 – depunerea unei coronițe la placa comemorativă Béla Lugosi de pe strada Bucegi, nr. 5 (lângă Biserica Catolică);
  • ora 16:00 – în Sala roșie a Cinematografului „Béla Lugosi”, prezentare despre viața lui Bela Lugosi, realizată, în limba engleză, de Balazs Bokor (HHC), urmată de proiecția filmului documentar „Béla Lugosi, vampirul căzut” (2007), regizat de Florin Iepan.

Manifestările sunt organizate de Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj în colaborare cu Asociația Hungarian Hollywood Council (Budapesta), Primăria Municipiului Lugoj și UDMR Lugoj.

Béla Lugosi, pe numele adevărat Béla Ferenc Dezső Blaskó, s-a născut la Lugoj, în 20 octombrie 1882, și s-a remarcat mai ales prin interpretarea rolului Contelui Dracula, întâi pe Broadway, apoi în prima ecranizare a povestirii clasice despre vampiri a lui Bram Stoker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.