Gală de operă, la Teatrul Municipal „Traian Grozvescu”

Artiștii Operei Naționale Române din Timișoara vor transforma o seară de sâmbătă într-o adevărată Gală de operă.

Publicul lugojean este invitat să ia parte la un spectacol desăvârșit susținut de sopranele Narcisa Brumar și Lăcrămioara Cristescu, basul Marius Goșa, bas-baritonul Gelu Dobrea, baritonul George Proca și tenorul Cosmin Ifrim. Acompaniamentul este asigurat la pian de Angela Balici și Dragoș Zaharescu.

Întâmplarea artistică îl va avea ca moderator pe nimeni altul decât managerul Operei Naționale Române din Timișoara, Cristian Rudic.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 22 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Teatrul Municipal „Traian Grozvescu” din Lugoj.

În program: W. A. Mozart – Nunta lui Figaro, N. R. Korsakov – Sadko, A. Boito – Mefistofele, G. Verdi – Rigoletto, G. Bizet – Carmen, W. A. Mozart – Don Giovanni, G. Verdi – Traviata, G. Verdi – Trubadurul, F. Cilea – Adriana Lecouvreur, G. Donizetti – Elixirul dragostei.

Evenimentul face parte din proiectul Marea Muzică, finanțat din bugetul Primăriei Municipiului Lugoj și constă într-o serie de 10 concerte și spectacole de muzică cultă, prezentate pe parcursul a 6 luni pe scena Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Prin acest proiect, ce propune o asociere între Asociația Scena Muzicală, Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul, muzica cultă de cea mai înaltă ținută ajunge în fața publicului lugojean, oferind oportunitatea deschiderii către acest gen de muzică și includerea Lugojului pe harta acestor tipuri de manifestări culturale. Selecția de spectacole și concerte a fost făcută cu rigoare și cu aplecare spre satisfacerea intereselor unui public cât mai divers, fiind incluse în program concerte de orchestră, concerte corale, spectacole de operă și concerte educaționale.

Asociația Scena Muzicală are ca obiective promovarea scenei muzicale și artistice independente din regiune, dar și de la nivel național, creșterea impactului culturii și artei în zonele urbane și rurale, organizarea de târguri, festivaluri, spectacole, concursuri, ateliere de lucru și expoziții în domeniile artă și cultură populară, artă și cultură contemporană, educație și antreprenoriat, inovație și tehnologie.

Intrarea este liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.