Holocaustul prin ochii copiilor – ediția a VIII-a

 Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului – 9 octombrie, a fost marcată și în acest an de către elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj.

Pentru a comemora acest eveniment tragic, în perioada septembrie – octombrie 2020, în cadrul Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”, s-a desfășurat a opta ediție a proiectului „Holocaustul prin ochii copiilor”.

În cadrul acestui proiect elevii de la HasdEU au realizat afișe, colaje, desene sau picturi cu tema „Copiii în Holocaust (și/sau Holocaustul)”.

Date fiind condițiile, concursul s-a desfășurat onlne. Cele mai bune creații ale elevilor au fost prezentate în mod public într-o expoziție online (https://ro-ro.facebook.com/csecniuliahasdeu/posts/3302142286506367?__tn__=-R, http://www.cniuliahasdeu.ro/index.php/item/550-expozitie-online-cu-proiectele-realizate-de-elevi-in-cadrul-proiectului-holocaustul-prin-ochii-copiilor#.X3y76GgzbFA).

În 9 octombrie 2020, cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului, în curtea școlii a avut loc o scurtă ceremonie la sfârșitul căreia cele mai bune lucrări au fost premiate. Elevii au primit obiecte cu sigla evenimentului.

Proiectul „Holocaustul prin ochii copiilor” a fost cofinanțat Consiliul Județean Timiș prin programul Agenda Culturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.