Elevul lugojean Andrei Muntean, locul III la concursul național de robotică „Nextlab.tech”

Elevul Andrei Muntean, clasa a X-a, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, s-a clasat pe locul III la faza națională a celui mai avansat concurs de robotică pentru elevii din România – „Nextlab.tech”.

Elevul lugojean a fost singurul elev din județul Timiș care a participat la faza finală a concursului, unde s-a prezentat cu robotul ”Greeny”, care are aplicabilitate directă în viața de zi cu zi, oferind o soluție automatizată pentru îngrijirea plantelor din interiorul locuinței.

„Iniţial, elevi din clasele a V-a, a IX-a și a X-a s-au înscris pe platforma NEXTLAB şi au beneficiat gratuit de cursurile din biblioteca virtuală, asistaţi fiind de IA (inteligența artificială), respectiv de cursuri de robotică susținute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin intermediul unor webinarii. Prima fază s-a bazat pe roboței virtuali și a fost 100% online. Au trecut cu succes de ea elevii Muntean Andrei (XB), Socaci Valentin (XB) şi Budulan Aaron (XIB). Aceştia au câştigat kit-uri de robotică, Enspiro și Tecnicus. Faza a doua a presupus construirea unor roboți fizici cu ajutorul kit-urilor primite. Revenind la veştile bune, trebuie să spunem cu mândrie că elevul Muntean Andrei s-a numărat printre finalişti, el fiind singurul elev din judeţul Timiș care a participat la etapa finală Nextlab, care a avut loc la Bucureşti, sâmbătă, 9 decembrie. Andrei a obţinut punctajul maxim la faza județeană 100 de puncte pentru roboţelul pe care la construit şi pe care l-a numit GREENY, iar la faza națională a reușit să obțină un lăudabil loc III”, a precizat prof. Ramona Dejica, cea care a încurajat și stimulat pasiunea elevilor brediceni pentru robotică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.