Degustarea cârnaţilor bănăţeni – Worschkoschtprob, în premieră, în Banatul de munte

Lugojenii sunt așteptați să participe, și în acest an, la festivalul culinar „Worschkoschtprob – Degustarea cârnaţilor bănăţeni”, o sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat.

Competiţia iniţiată înainte de anul 1989 de săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung” se adresa iniţial cititorilor publicaţiei, care aduceau la redacţie mostre din cârnaţii realizaţi în propria gospodărie, juriul fiind format din redactorii cotidianului. Succesul concursului a crescut de la an la an, iar în urmă cu câţiva ani, organizatorii au decis să ducă această competiţie inedită și în alte localități unde este prezentă comunitatea germană: Sânnicolau Mare, Lugoj, Sântana sau Radna.

Ediția din acest an a manifestării va avea loc în 9 februarie, în Banatul de munte, la Bocșa, fiind prima ediție organizată în județul Caraș-Severin.

Festivalul culinar se adresează atât producătorilor privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu), cât şi firmelor producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.