Delapidare, la Primăria Racovița! Polițiștii au reținut și o femeie, în vârstă de 49 de ani

Polițiștii au anunțat că au reținut încă o persoană în dosarul penal în care se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu și delapidare, la Primăria Racovița.

După ce în data de 15 martie a fost reținut un bărbat, în vârstă de 65 de ani, luni, 18 martie, polițiștii au reținut și o femeie, în vârstă de 49 de ani, acuzată de delapidare în formă continuată.

„Cu privire la dosarul penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată și ca urmare a administrării probatoriului prin exploatarea datelor rezultate din perchezițiile efectuate la data de 13.03.2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au reținut la data de 18.03.2024, o femeie, în vârstă de 49 de ani, bănuită de comiterea faptei”, a transmis, luni seara, IPJ Timiș.

Femeia a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore și a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

Conform polițiștilor, în urma cercetărilor s-a stabilit că un funcționar public din cadrul Primăriei Racovița ar fi încasat de la contribuabili taxe și ar fi utilizat aceste sume în interes personal, fără a fi înregistrate în evidența contabilă a unității administrative. Totodată,  funcționarul public și-ar fi însușit unele sume de bani care reprezentau plata fictivă a unor indemnizații către asistenții personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate.

Un comentariu la „Delapidare, la Primăria Racovița! Polițiștii au reținut și o femeie, în vârstă de 49 de ani

  • 20 martie 2024 la 9:29
    Permalink

    Acest dosar penal demonstreaza inca o data ca nimeni nu este mai presus de lege si ca orice incalcare a acesteia va fi pedepsita in conformitate cu prevederile legale. Potrivit acestui blog, as vrea sa spun ca este imbucurator sa observam ca institutiile statului isi fac datoria in astfel de cazuri si ca faptele de abuz si delapidare nu vor ramane nepedepsite. Este important sa avem incredere in justitie si sa ne sustinem politistii si procurorii in misiunea lor de a aduce dreptate pentru cetateni. De asemenea, este important sa fim vigilenti si sa raportam orice caz de coruptie pentru a putea mentine integritatea si transparenta in administratia publica si in societatea noastra in ansamblu. Sa nu uitam ca respectarea legii este unul dintre pilonii fundamentali ai unei societati juste si prospere.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.