În Vinerea Luminată, Mitropolitul Banatului a sfințit Aghiasma Mică la Troița „Izvorul Tămăduirii”

Sărbătoarea ”Izvorul Tămăduirii” a fost cinstită și anul acesta în Parohia ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Lugoj, păstorită de părintele paroh Alin Vărzaru, printr-o ceremonie religioasă desfășurată la Troița din cartierul Cotu Mic.

La evenimentul care a avut loc în Vinerea Luminată a participat și Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, care a fost întâmpinat de către  Preaonoratul părinte Ionuţ Furdean – protopopul ortodox al Lugojului și de Călin Dobra, consilier județean și candidat la funcția de primar al municipiului de pe malurile Timișului.

Cu acest prilej,  Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române din Banat a oficiat, împreună cu un sobor de preoți, ceremonia de sfințire a apei – Aghiasma mică, la Troița „Izvorul Tămăduirii”, iar la final a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură despre rolul important al Maicii Domnului în lucrarea mântuirii oamenilor.

Manifesrarea – inițiată de consilierul județean Nicu Bădina – a reunit câteva sute de lugojeni și s-a încheiat cu un scurt program artistic susținut de formația Titel Brestovicean și Ansamblul „Lugojana”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.