Expoziție, la Muzeul Lugoj: Miniaturi medievale de manuscris

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj găzduiește, în perioada 19 martie – 20 aprilie 2024, expoziția itinerantă  ”Miniaturi medievale de manuscris” (ediția a VI-a).

Manifestarea este rezultatul unei colaborări între muzeul lugojean, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Artă Sacră a Universității din Pitești și Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare.

“Coordonați de doamna lector univ. dr. Elena Teodora Necula, curatorul expoziției, studenții vor expune miniaturi medievale de manuscris pictate pe hârtie de bumbac, decorate și îmbogățite cu foiță de aur. Astfel, pe simezele instituției noastre vor fi expuse lucrări artistice cu scene religioase dar și laice, ale studenților de la secțiile de Artă Sacră (licență) și Restaurare Icoane, Pictură Murală și de Șevalet (master) din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Artă Sacra a Universității Naționale de Știință și Tehnologie, Politehnica București, Centrul Universitar Pitești. Vizitatorii vor putea admira, deopotrivă, lucrări ale unor artiști plastici consacrați: Dorina Zah, drd. Lacramioara Anton, Eva Veronica Sarga, dar și cursanții acesteia de la Atelierul de pictură „Buna Vestire” din Timișoara”, a declarat Daciana Vuia, directorul Muzeului din Lugoj. 

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 19 martie 2024,  orele 18.00, la sediul Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, evenimentul fiind prezentat de directorul muzeului – Daciana Vuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.