Percheziții! Abuz în serviciu și delapidare, la Primăria Racovița

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au pus, miercuri, 13 martie, în executare 5 mandate de percheziție domiciliară. Acestea fac obiectul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare.

IPJ Timiș a anunțat că, în urma cercetărilor s-a stabilit că un funcționar public din cadrul Primăriei Racovița ar fi încasat de la contribuabili taxe și ar fi utilizat aceste sume în interes personal, fără a fi înregistrate în evidența contabilă a unității administrative.

Totodată,  funcționarul public și-ar fi însușit unele sume de bani care reprezentau plata fictivă a unor indemnizații către asistenții personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate.

Perchezițiile s-au efectuat în Racovița, Hitiaș și Timișoara.

Polițiștii au procedat la ridicarea mai multor documente în vederea continuării cercetărilor. S-au verificat documente din 2018 până în prezent.

La activități au participat și polițiști din municipiul Lugoj și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.