Ce creme și seruri acționează împotriva petelor pigmentare?

Petele pigmentare sunt porțiuni ale pielii care se remarcă prin variații mai închise de culoare, care apar în zonele cele mai expuse la razele soarelui. Deși nu întotdeauna sunt asociate unei afecțiuni, ele sunt considerate inestetice, întrucât influențează aspectul uniform și sănătos al pielii. 

Cauzele apariției petelor pigmentare

Apariția petelor pigmentare este legată de activitatea melancocitelor, acestea fiind celulele care produc melanina – pigmentul natural al pielii. Melanina are rolul de a proteja pielea împotriva razelor soarelui, însă la unele persoane aceasta este distribuită neuniform în piele, din cauza unui defect genetic. 

De asemenea, expunerea prelungită la razele UV stimulează activitatea melancocitelor, care produc melanină în exces, ducând astfel la apariția petelor pigmentare. Alți factori care influențează producerea de melanocite sunt: expunerea la substanțe chimice, scruburile puternice și administrarea unor medicamente hormonale. 

Cum acționează cremele de față pentru pete pigmentare?

O cremă împotriva petelor pigmentare acționează direct asupra hiperpigmentării și inhibă producerea de melanină. Astfel, aceste creme pentru pete pigmentare pot preveni apariția de noi pete, permit pielii să se regenereze și ajută la estomparea petelor pigmentare existente. 

În funcție de complexitatea compoziției unei creme de față pentru pete, ea poate oferi pielii alte beneficii, alături de diminuarea pigmentării, precum prevenirea formării de riduri noi, reducerea vizibilității ridurilor existente, stimularea producției de colagen și elastină, dar și diminuarea aspectului porilor dilatați. 

Tocmai de aceea, atunci când alegi o cremă pentru pete maronii pe față, acordă importanță ingredientelor regăsite în compoziția acesteia, pentru a afla care sunt beneficiile pe care le oferă tenului tău. 

Ce creme pentru reducerea petelor pigmentare să alegi?

Secretul în a alege o cremă anti-pete eficientă constă în verificarea compoziției acesteia. Există o serie de ingrediente recunoscute pentru beneficiile aduse pielii cu hiperpigmentare, precum acidul azelaic, acidul tranexamic, vitamina C, niacinamidele, hidroquinona, acizii AHA, acidul mandelic, acidul kojic, retinoizii, resveratrolul și licorice root. 

Unele dintre aceste ingrediente se regăsesc în compoziția cremelor pentru reducerea petelor pigmentare. Pielea are nevoie însă de o îngrijire completă, drept urmare, unii producători au conceput creme care se adresează atât hiperpigmentării și uniformizării nuanței tenului, cât și estompării semnelor îmbătrânirii și diminuării aspectului porilor dilatați. 

O cremă contra petelor pigmentare care asigură tenului o îngrijire complexă – Melatoc Cream – îmbină ingredientul patentat Beau Correct cu niacinamide, resveratrol, vitamina C naturală, vitamina B5 si ceramide, pentru a răspunde nevoilor tenului uscat, predispus la apariția petelor pigmentare. 

Melatoc Cream poate fi utilizată și ca o cremă de față pentru pete după sarcină, nu doar împotriva hiperpigmentării cauzate de expunerea îndelungată la soare. Printre beneficiile pe care aceasta le oferă putem numi stimularea producției de colagen, elastină și acid hialuronic, estomparea pigmentării, prevenirea formării de riduri noi și diminuarea celor existente, reducerea aspectului porilor, întărirea barierei de protecție a pielii și hidratarea în profunzime. 

Așadar, aceasta cremă de față împotriva petelor asigură pielii toate ingredientele necesare pentru un aspect uniform, plin de strălucire. 

Dacă semnele hiperpigmentării sunt prezente și pe corp, atunci se poate utiliza o cremă pentru pete solare Blanc Ampoule In Body Lotion, care conține 4% ingrediente active. Aceasta  poate reduce petele pigmentare și semnele post-acneice, diminuează producerea de melanină și hrănește pielea în profunzime, fiind benefică în îngrijirea pielii deshidratate și uscate. 

Seruri pentru pete pigmentare

Alături de utilizarea unei creme anti-pete maronii, se poate folosi un ser pentru pete pigmentare, care aduce importante beneficii uniformizării nuanței tenului. Unul dintre cele mai apreciate ingrediente anti-pigmentare este acidul tranexamic. 

Acesta acționează direct asupra tirozinazei, prin inhibarea producerii de melanină și este un ingredient sigur, care poate fi utilizat pentru orice tip de ten, chiar și pe durata sarcinii, în cazul femeilor care se confruntă cu hiperpigmentarea specifică cloasmei. 

Acidul tranexamic reduce sensibilitatea pielii la radiațiile UV și poate fi utilizat pentru a îngriji pielea afectată de hiperpigmentare, acnee și inflamație. El este prezent în produsele din gama RNW Shining, respectiv Shining Toner, Shining Emulsion și Niacinamide Plus Serum. Acesta din urmă îmbină acidul tranexamic cu antioxidantul glutation, niacinamidele, adenozina, beta-glucanul și acidul hialuronic hidrolizat. 

Prin compoziția unică, serul are formulă specială, care se remarcă printr-o textură ușoară, astfel încât se absoarbe rapid în piele, în timp ce estompează petele pigmentare și semnele post-acneice. De asemenea, el stimulează bariera de protecție a pielii, accelerează procesul de stimulare a colagenului și a elastinei, calmează pielea și o hidratează în profunzime. 

Un alt ser care acționează împotriva petelor pigmentare și care conține acid tranexamic este Mela Touch On Ampoule de la RNW. Acesta este conceput pe bază de acid tranexamic, vitamina C, Coenzima Q10, vitamina B5, vitamina E, gluconolactonă, acid lactobionic și niacinamide. Serul reprezintă o bună alegere pentru a reduce imperfecțiunile pielii, precum coșuri, semne post acneice și pete pigmentare. 

Produsul acționează în profunzime și împiedică îmbătrânirea pielii, asigură protecția tenului împotriva radicalilor liberi, uniformizează nuanța tenului, îmbunătățește procesul de regenerare celulară, stimulează producția de colagen, diminuează aspectul porilor și contribuie la normalizarea producției de sebum, prin conținutul de niacinamide. 

Aceste seruri sau creme pot fi de ajutor atunci când te confrunți cu petele pigmentare ale pielii, așa că cel mai indicat lucru este să te documentezi și să alegi produsul potrivit pentru tine, astfel încât pielea ta să fie protejată, iar tenul cât mai uniform.

 

 

(Foto: https://cdn.pixabay.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.