O prestigioasă academie din domeniul ospitalității își deschide campus în Buziaș

Consiliul Județean Timiș vine în sprijinul relansării turismului în județ, prin susținerea deschiderii unei academii în ospitalitate ohma, la Buziaș, care organizează cursuri vocaționale sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității la nivel mondial.

Implicarea Consiliului vine în contextul proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023 și a implicațiilor pozitive ale acestuia pentru județ, cât și a lipsei forței de muncă și a personalului specializat în industria ospitalității. De asemenea, se are în vedere și îndeplinirea obiectivului din Strategia sectorială de dezvoltare turistică a județului Timiș 2018 – 2028 de creștere cu 10% a personalului angajat în turism în 2025 față de 2018 și creșterea gradului de retenție pe posturi din turism și conexe cu 20% în același interval. Actualul proiect se înscrie și în Strategia de dezvoltare socio-economică a județului Timiș 2021 – 2027 și în direcțiile de dezvoltare teritorială asumate de CJT.

Mai exact, în acest sens, la sediul Consiliului Județean Timiș, a avut loc semnarea Declarației Comune în vederea susținerii academiei în ospitalitate ohma, care organizează cursuri vocaționale sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL).

Declarația Comună a fost semnată de către vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, alături de patru parteneri importanți: Winsedswiss Education Group, Primăria Orașului Buziaș, Inspectoratul Școlar Județean, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Fundația Didactica, Winsedswiss România și academia ohma, sub licența Ecole hôtelière de Lausanne, sunt entități care fac parte din Winsedswiss Education Group, acesta urmând să asigure crearea și furnizarea de programe educaționale. Învățământul vocațional, universitar și postuniversitar este bazat pe filosofia sistemului elvețian de educație duală, fiind o îmbinare a noțiunilor teoretice cu transpunerea acestora în practică la locul de muncă.

Winsedswiss va oferi aceste programe de formare licențiate cu licență Ecole hôtelière de Lausanne, operând academia de ospitalitate ohma alături de Primăria Buziaș, care va asigura partea logistică, cât și cu sprijinul important al celorlalte instituții partenere.

Semnarea Declarației Comune în vederea susținerii academiei ohma este un pas important în atingerea obiectivelor Consiliului Județean, de a transforma Timișul și Timișoara într-o destinație care oferă servicii de înaltă calitate în industria ospitalității. De asemenea, CJ Timiș va rămâne în continuare un partener de încredere al mediului de afaceri prin onorarea angajamentelor asumate în beneficiul timișenilor.

Academia ohma din orașul Buziaș va fi al patrulea campus licențiat EHL deschis de grupul educațional Winsedswiss (World Institute of Service Education) în România.

 

Lugoj Expres O prestigioasă academie din domeniul ospitalității își deschide campus în Buziaș turism Timiș Primăria Buziaș ohma Consiliul Județean Timiș Buziaș academie de ospitalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.