Bărbat reținut de polițiști pentru delapidare! Prejudiciu de aproximativ 178.000 de lei

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J Timiș, în urma perchezițiilor efectuate la cinci adrese din Racovița, Hitiaș și Timișoara.

După cum a anunțat IPJ Timiș, în urma cercetărilor s-a stabilit că un funcționar public din cadrul Primăriei Racovița ar fi încasat de la contribuabili taxe și ar fi utilizat aceste sume în interes personal, fără a fi înregistrate în evidența contabilă a unității administrative. Totodată,  funcționarul public și-ar fi însușit unele sume de bani care reprezentau plata fictivă a unor indemnizații către asistenții personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate.

„La data de 15.03.2025, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice-I.P.J Timiș sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, a fost reținut un bărbat în vârstă de 65 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată. Prejudiciul creat este de aproximativ 178.000 de lei”, a transmis IPJ Timiș.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.