Admitere 2022. Universitatea Politehnica Timișoara își prezintă oferta educațională

Universitatea Politehnica Timișoara lansează campania de promovare a admiterii 2022, echipe mixte de cadre didactice și studenți fiind prezente, în această perioadă, în liceele din partea de vest a țării pentru prezentarea ofertei educaționale a celor 10 facultăți, cu 24 de domenii de licență și 55 de specializări.

La admiterea din această vară sunt așteptați, ca și în anii trecuți, candidați din toate județele țării, români de pretutindeni, dar și studenți străini, având în vedere strategia de internaționalizare a activității.

Pentru sesiunea de admitere 2022, Universitatea Politehnica Timișoara pune la dispoziția candidaților atât locuri la buget cât și la taxă, disponibile la cele 10 facultăți:

  1. Facultatea de Arhitectură și Urbanism;
  2. Facultatea de Automatică și Calculatoare;
  3. Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului;
  4. Facultatea de Construcții;
  5. Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale;
  6. Facultatea de Inginerie din Hunedoara;
  7. Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică;
  8. Facultatea de Management în Producție și Transporturi;
  9. Facultatea de Mecanică;
  10. Facultatea de Științe ale Comunicării.

Pentru Universitatea Politehnica Timișoara, parteneriatele cu mediul economic și cu administrația din regiune au fost și continuă să fie foarte importante, contribuind astfel la creșterea atractivității Timișoarei ca oraș universitar, cultural și sportiv. Cele peste 400 de parteneriate încheiate cu companiile din zonă, oferă studenților șansa de a participa la programe de practică și internship, multe dintre acestea fiind plătite.

Cei care se decid să urmeze o facultate din cadrul UPT au o mulțime de beneficii: o bibliotecă ultramodernă; cele mai mari burse din țară; cazare în căminele studențești; baze sportive moderne; posibilitatea de a deveni membri ai organizațiilor studențești și multe altele.

Mai mult, la începutul acestui an a fost lansat și proiectul PoliCard – un proiect dedicat comunității UPT, care oferă studenților și angajaților UPT o serie de discount-uri valabile la mai mulți parteneri, dintre care amintim: MedLife, Tucano Coffee, La Mihai, Zaza Resto Pub și Cafeneaua Verde.

După absolvire, 80% dintre studenți își găsesc un loc de muncă bine plătit, în specializarea pe care au urmat-o. La fel de important este de menționat faptul că, deși un număr semnificativ de studenți provin din alte zone ale țării, aceștia rămân în Timișoara și după terminarea studiilor, având în vedere oportunitățile avantajoase de carieră pe care le au.

Elevii interesați de oferta educațională a UPT sunt îndemnați să urmărească website-urile Universității Politehnica Timișoara (www.upt.ro) și facultăților acesteia, precum și paginile de Facebook (https://www.facebook.com/UPTimisoara), Instagram (https://www.instagram.com/upt.ro/), TikTok (https://www.tiktok.com/@upt.ro) și LinkedIN () aferente, pentru a fi la curent cu toate noutățile legate de admiterea 2022. Calendarul admiterii este disponibil pe site-ul UPT, la adresa: .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.