Acțiune „Blitz”! Polițiștii au dat 844 de amenzi și au reținut 63 de permise de conducere

Politistii birourilor și formațiunilor rutiere sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș au desfasurat, în perioada 1-3 iunie, acțiuni de tip “Blitz” atât pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză/depășire, precum și pentru combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

În aceste zile, polițiști rutieri au controlat peste 850 de autovehicule și au aplicat 844 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 200.000 de lei.

Dintre acestea, 506 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute 63 de permise de conducere, dintre care 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru efectuarea depășirilor neregulamentare, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 9 pentru neacordare de prioritate pietonilor și restul pentru alte abateri.

Au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat și 7 infracțiuni (1 – conducerea unui autovehicul neînmatriculat, 3 – conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, 2 – conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1 – conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive).

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județul Timiș, iar aceste activități vor continua pentru prevenirea și combaterea nerespectării normelor rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.