A început școala! Deschiderea anului școlar la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”

Forfotă, bucurie, emoție și multe  flori în prima zi de școală, la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj. 

Alături de elevii și profesorii unității de învățământ, la festivitatea de deschidere a noului an școlar au participat și numeroși părinți, precum și prof. Aura Codruța Danielescu, inspectorul școlar general al IȘJ Timiș, împreună cu prof. Simona Costandache, inspector școlar pentru management instituțional, și P.On. Ionuț Viorel Furdean, protopopul ortodox român de Lugoj.

După intonarea imnului național,  prof. dr. Ioan Aurelian Sima, directorul liceului, a prezentat  invitații și a enumerat cele mai notabile rezultate ale activităților didactice și educative din anul școlar precedent: participările numeroase la olimpiadele și concursurile școlare pe discipline și sportive (aproape 90 de elevi care au obținut rezultate cel puțin la fazele județene, 15 elevi cu rezultate la fazele naționale ale competițiilor academice, 2 rezultate individuale și 2 cu echipele la nivel internațional), dar și rezultatele foarte mulțumitoare la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat, unde promovabilitatea generală a depășit în acest an 96%.

La rândul său,  inspectorul școlar general Aura Danielescu a evidențiat bunele relații dintre conducerea liceului lugojean și Inspectoratu Școlar Județean Timiș, bazate pe colaborare, învățare permanentă, loialitate și obiective comune orientate spre elevi, urnd totodată elevilor, profesorilor și părinților sănătate, succese, un an școlar liniștit și efort de echipă pentru binele comun.

A adresat câteva cuvinte de încurajare elevilor și  inspectooarea Simona Constandache, după care părintele protopop a oficiat serviciul religios tradițional.

În încheiere festivității, directorul liceului a prezentat diriginții claselor de început de ciclu de școlarizare (a V-a și a IX-a) și a urat tuturor celor care învață și muncesc la Liceul „Brediceanu” sănătate și un an bun, plin de succese academice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.