2 iunie – Ziua Națională a Adopției. În Timiș sunt 293 de copii adoptabili

Luna iunie, cea dedicată în primul rȃnd copiilor şi copilăriei, este o lună bogată în fel de fel de evenimente dedicate celor mici.

Un eveniment aparte este Ziua Naţională a Adopţiei, sărbătorită imediat după 1 iunie. Ziua de 2 iunie este cea a copiilor născuţi şi crescuţi în inimă, a copiilor care îşi întȃlnesc părinţii altfel, fiind mult doriţi şi aşteptaţi cu nerăbdare de aceştia.

„Sperăm că, în contextul recent al modificării legislaţiei adopţiei, care a venit cu mai multe oportunităţi pentru persoanele care doresc să adopte un copil, să reuşim să identificăm o familie pentru fiecare copil adoptabil,să aducem o bucurie şi o casă care să fie acasă pentru cȃt mai mulţi copii”, spune Elena-Carmen Apostol, director general DGASPC Timiş.

În acest an, DGASPC Timiș se poate mȃndri, din nou, cu un loc important, la nivelul întregii ţări, în ceea ce priveşte numărul familiilor şi al persoanelor care doresc să adopte un copil. Astfel, în judeţul Timiş sunt, în prezent, 293 de copii adoptabili, iar 282 de copii se află în diferite etape ale adopţiei (potrivire iniţială, potrivire practică, încredinţare în vederea adopţiei, monitorizare postadopţie), fiind doar o chestiune de timp până când copiii vor purta același nume cu al noilor părinți.

„Ne bucurăm, totodată, că numeroase persoane sunt interesate să devină părinţi adoptivi, unele dintre cele mai frumoase mesaje de susţinere pentru ei venind chiar de la cele care au adoptat copii şi care, acum, se bucură de o familie frumoasă.

Ziua de 2 iunie este una aparte, iar noi, toți cei ce lucrăm în protecția copilului, nu putem decât să sperăm că numărul adopțiilor va continua să crească și că vom reuși să oferim fiecărui copil adoptabil o familie în care să crească înconjurat de toată dragostea.

La mulți ani, dragi copii şi dragi familii minunate!”, au transmis reprezentanții DGASPC Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.