Ajutor financiar de 700 de lei pentru persoanele cu pensii mai mici de 2.000 de lei

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede acordarea unui ajutor financiar în valoare de 700 de lei, în luna iulie, pensionarilor cu venituri mici.

Sprijinul financiar se acordă dacă toate veniturile unui pensionar, cumulate, sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Ajutorul financiar se achită, din oficiu, în luna iulie 2022, prin intermediul caselor teritoriale de pensii sau caselor de pensii sectoriale. Ajutorul financiar este suportat din bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații. În cazul pensionarilor care primesc pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

„În luna iulie a anului 2022 se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, prevede documentul adoptat de Guvern.

Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.