Profesiunea Doamnei Warren, la Teatrul din Lugoj

Lugojenii sunt invitați la teatru! Marți, 5 iunie, de la ora 19, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” va avea loc spectacolul cu piesa „Profesiunea Doamnei Warren”, de George Bernard Shaw.

Spectacolul îi are în distribuție pe: Maia Morgenstern, Ilinca Manolache, Claudiu Istodor, Tudor Aaron Istodor, Avram Birău și Ion Lupu.

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra, în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea.

Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton.

 

Regia spectacolului este semnată de Claudiu Istodor, scenografia de Maria Miu, light-designul îi aparține lui Iulian Bălțătescu, iar ilustrația muzicală lui Tudor Aaron Istodor.

Lugoj Expres Profesiunea Doamnei Warren, la Teatrul din Lugoj teatrul din Lugoj teatru spectacol Profesiunea Doamnei Warren piesă Maia Morgenstern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.