Parohia „Învierea Domnului”, acțiune de ajutorare a familiilor cu mulți copii și a persoanelor aflate în dificultate

Parohia „Învierea Domnului”  din Lugoj a organizat vineri, 22 decembrie, cu sprijinul credincioșilor și cu  binecuvântarea ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, o acțiune de ajutorare a familiilor cu mulți copii și a persoanelor aflate în dificultate.

După cum a anunțat Mitropolia Banatului, cu prilejul acestei acțiuni peste o sută de persoane au primit alimente pentru masa de Crăciun, dulciuri și cele necesare pentru traiul de zi cu zi, în urma participării active și generoase a unor enoriași, care au contribuit cu donații substanțiale constând în bani, alimente și îmbrăcăminte.

În plus, în această perioadă de iarnă, au fost oferite și lemne de foc unor familii, absolut necesare pentru perioada iernii. Ajutoarele au inclus și sprijin financiar, deoarece multe dintre aceste familii locuiesc în chirie.

„Prin această acțiune caritabilă, părintele protopop Ionuț Furdean, preotul Nicolae Ciucure și voluntarii parohiei au adus zâmbete pe chipurile multor persoane din Lugoj, unele familii fiind formate din 10-12 persoane. În semn de recunoștință și apreciere, familiile care au primit acest ajutor au cântat colinde, prin care i-au răsplătit pe donatori.

Acțiunea susținută de Parohia „Învierea Domnului” și Protopopiatul Lugoj, a devenit o tradiție de suflet, reflectând implicarea discretă, dar profundă a preoților în viața comunității. Prin aceste gesturi pline de căldură și afecțiune, se consolidează legăturile de dragoste și solidaritate între membrii comunității euharistice din această zonă”, a transmis Mitropolia Banatului.

(FOTO: Mitropolia Banatului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.