Parc fotovoltaic de 1.000.000 de euro, într-o comună de lângă Lugoj

Un parc fotovoltaic, în valoare de un milion de euro, va fi construit la câțiva kilometri de Lugoj, în comuna Traian Vuia.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM și este, după cum a precizat Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia, singurul finanțat în valoare de 1.000.000 de euro, din Țara Făgetului.

„Prin acest proiect, iluminatul stradal al comunei va fi alimentat cu energie verde produsă de panourile fotovoltaice din viitorul parc. Cinci clădiri publice, respectiv școlile din satele Sudriaș, Jupani și Traian Vuia, Căminul cultural din satul Traian Vuia și sediul primăriei, vor fi alimentate cu energie regenerabilă, energia termică pentru sezonul rece fiind produsă și asigurată de pompe de caldură. Durata de implementare a proiectului este 31.12.2023, iar valoarea cheltuielilor neeligibile (TVA) este de aproximativ 240.000 euro. Criza energetică și explozia prețurilor la energie nu va mai fi o problemă pentru comuna mea!”, a menționat Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia, care a semnat deja contractul de finanțare pentru acest proiect.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.