Număr îngrijorător de mare de infracțiuni în școli! 30 de fapte cu violență sau furturi, în… 51 de zile de școală

Ziua internațională a nonviolenței în școli a fost marcată și în Colegiul Prefectural, desfășurat luni, 30 ianuarie, care a avut pe ordinea de zi și siguranța în unitățile de învățământ.

Cu acest prilej, prefectul Mihai Ritivoiu a tras un semnal de alarmă privind faptele antisociale produse în școli, menționând că, în cele 51 de zile de școală din trimestrul al patrulea al anului trecut au fost înregistrate 30 de infracțiuni în mediul școlar din Timiș, adică o infracțiune la mai puțin de două zile.

„Trimestrul al patrulea al anului trecut a avut 51 de zile de şcoală. Raportat la acestea, numărul de 30 de infracțiuni din mediul şcolar este îngrijorător de mare. Discutăm de loviri, violență, furturi, agresiuni sexuale. La mai puțin de două zile se întâmplă o asemenea faptă. Siguranța şcolară a fost subiect de discuție în Colegiul Prefectural de astăzi. Îngrijorător este şi bullyingul, prezent mai nou şi în mediul online. Vom intensifica eforturile pentru combaterea violenței în şcoli. Siguranța copiilor este una din prioritățile mele”, a precizat prefectul Mihai Ritivoiu.
(Foto: arhivă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.