Salariații a căror activitate a fost suspendată, beneficiază de indemnizație

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş aduce la cunostinţa angajatorilor faptul că salariații a căror activitate a fost suspendată, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcțiile de sănătate publică județene, beneficiază de acordarea unei indemnizații în cuantum de 75% din salariul de bază.

Indemnizația se acordă în baza OUG 120/22.07.2020, privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2,precum și a art. XI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Indemnizația este de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020 (5.429 de lei).

Măsura se aplică pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

De această măsură nu beneficiază salariații aflați în concediu medical și care primesc indemnizația de asigurări sociale aferentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.