Claudiu Buciu deschide ușile PNL Lugoj pentru tineri

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Alexandru Buciu, a explicat, în cadrul primei conferințe de presă organizată în calitate de lider al liberalilor lugojeni, de ce a renunțat la statutul de independent, precizând că „politica serioasă nu o fac independenții, ci partidele”.

Totodată, Claudiu Buciu a dezvăluit și măsurile pe care le va lua în calitate de președinte al PNL Lugoj, anunțând că organizația din Lugoj a Partidului Național Liberal își va deschide porțile pentru tinerii care vor să-și decidă singuri viitorul.

În acest context, Buciu a menționat că și noua echipă de conducere a PNL Lugoj, care va fi anunțată în următoarele două săptămâni, va fi formată din tineri.

„Eu consider că politica trebuie făcută de oameni mai tineri și aici mă refer la Lugoj, în special. În politica noastră lugojeană, primele rânduri sunt ocupate doar de oameni pe care îi leagă prietenii vechi, care nu țin cont în niciun fel de interesele lugojenilor. Toți avem nemulțumiri, nu ne place una, nu ne place alta, dar nu putem să ne înlăturăm aceste nemulțumiri cu actuala clasă politică. (…) Nimeni nu are curaj în politica locală să facă opoziție nici măcar în interiorul partidului propriu. De aceea, eu vreau să aduc foarte mulți tineri în partid, majoritatea din mediul privat, tineri cu profesii liberale, care să își ia soarta în mâini. Dacă PNL și-a deschis ușile pentru mine, spre un om care a atras 4.000 de voturi și aproape 30% în Lugoj datorită programelor sau a curajului de a spune lucrurilor pe față, acest partid trebuie să rămână cu ușile deschise pentru tinerii care vor să hotărască și să își decidă viitorul. Cred că e cea mai bună soluție să vin în fața lugojenilor cu o echipă de tineri și în următoarele două săptămâni o să prezint componența noului Birou Politic Local al PNL Lugoj”, a declarat Claudiu Buciu, precizând că partidele trebuie reformate din interior.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, Claudiu Buciu a explicat și cum a ajuns să candideze la alegerile parlamentare pe locul doi pe lista PNL Timiș pentru Senat, după președintele partidului, Alina Gorghiu: a fost susținut de primarii PNL din estul județului Timiș, fiind totodată acceptat de președintele Nicolae Robu, ca o contraofertă pentru electoratul din zonă la candidatura lugojeanului Călin Dobra, primul pe lista PSD pentru Camera Deputaților.

„În urmă cu circa trei săptămâni PNL a decis niște liste la nivel județean. Apoi, conducerea PNL Timiș m-a contactat și m-a rugat să mă alătur în această campanie și la solicitarea primarilor liberali din estul județului domnul Robu a acceptat susținerea mea pentru locul doi la Senat. Dar, pentru că într-un partid lucrurile trebuie să fie acceptate de toată lumea și trebuie să fie votate, această solicitare a fost supusă regulilor interne, iar în Biroul Politic Județean, la care a participat și doamna președinte Gorghiu, s-a supus la vot modificarea listei pentru Senat. Primarii din estul județului au trimis o petiție Biroului Politic Național în care au reiterat solicitarea de a fi eu pe locul doi. La București s-a mers cu rezultatul votului din BPJ, unde s-a votat cu 80% pentru modificarea listei, iar acolo s-a votat această modificare. Asta a fost procedura pe care o cunosc eu. Am avut suportul colegilor din partid, iar solicitarea de a fi pe locul doi la Senat a venit din partea primarilor din estul județului pentru a balansa oferta PSD, care are un candidat din zonă, pe domnul Călin Dobra, pe primul loc la Camera Deputaților. Eu le mulțumesc domnilor primari care m-au susținut, unii fără să mă cunoască, precum și conducerii județene pentru încrederea acordată și pentru că a considerat că cele 4.000 de voturi luate de mine trebuie apreciate și acei oameni trebuie să fie reprezentați în cel mai eficient mod”, a declarat noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.