Lucrări finalizate: extinderea rețelei de canalizare și realizarea a 143 de racorduri individuale, în cartierul Herendești – Bocșei

Municipalitatea lugojeană a finalizat și recepționat lucrările privind introducerea rețelei de canalizare menajeră în cartierul Herendești – Bocșei și conectarea la rețea a celor 143 de locuințe.

Lucrările, în valoare totală de 810.413 lei (fără TVA) au fost realizate în doar 60 de zile de către firma Sormiaur Company SRL și au constat în realizarea unei rețele de canalizare în lungime de 570 de metri și a racordurilor individuale pentru 143 de locuințe, în lungime totală de 475 de metri. Totodată, au fost realizate și 23 de cămine menajere.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsailitatea comunității. Obiectivul specific 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin măsuri integrate.

„Locuitorii acestui cartier trăiesc dintotdeauna în locuințe neconectate la rețeaua de canalizare, în condiții de neacceptat. În urma accesării unei finanțări europene am reușit să facem un pas mic spre normalitate, asigurând locuitorilor din acest cartier conectarea la rețeaua locală de canalizare. (…) Anul viitor urmează să asfaltăm aleile dintre locuințe și să realizăm rețeaua de colectare a apelor pluviale”, a anunțat Claudiu Buciu, consilier al primarului interimar al municipiului Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.