Manifestări comemorative, la 34 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989

Ca în fiecare an, în 20 decembrie lugojenii îi comemorează pe eroii care şi-au dat viaţa pentru libertate în Decembrie 1989 și sărbătoresc „Ziua municipiului Lugoj”.

Anul acesta, manifestările prilejuite  de împlinirea a 34 de ani de la Revoluţie sunt organizate de către Asociaţia 16-21 Decembrie 1989 Lugoj şi Asociația Luptătorilor, Participanților și Arestaților în Revoluție (ALPAR) – Lugoj 20 Decembrie 1989, în parteneriat cu Federația Națională Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie ’89.

Manifestările vor debuta miercuri, 20 decembrie, la ora 9:00, la Biserica „Învierea Domnului”, unde va avea loc o slujbă de pomenire a celor trei eroi martiri ai Lugojului – Valentin Rosada, Daniel Brocea și Norbert Pongratz.

La ora 10.00, va avea loc întâlnirea revoluționarilor cu lugojenii la Ceasul Electric – locul de unde a pornit scânteia Revoluţiei la Lugoj, după care va fi restabilit traseul străbătut de coloana revoluţionară în seara zilei de 20 decembrie 1989, între primărie şi unitatea militară de pe strada Timişoarei, cu depuneri de coroane la crucea din fața Primăriei Lugoj, la troița de pe Strada Timișorii și la monumentul Revoluției din fața unității militare.

Manifestările se vor încheia, la ora 15:00, cu un dineu la restaurantul J’Adore.

„Nu avem voie să uităm ziua de 20 Decembrie, zi de respect și pioșenie, un semn de cinstire a memoriei celor ce s-au jertfit pentru libertate și demnitate, zi ce trebuie să rămână vie în memoria lugojenilor!”, transmit organizatorii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.