ANUNȚ: Începe campania de vaccinare antirabică a carnasierelor domestice

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii cu privire la începerea campaniei de vaccinare antirabică a carnasierelor domestice.

“Vaccinarea carnasierelor domestice se va executa ținând seama de precizările Regulamentului 689/2020 partea 1, capitolul 2, secțiunea 1, anexa V, precum și a art. 32-35 precum și a Regulamentului 576/2013, precum și de prevederile Ord. ANSVSA nr. 35/2016 cu modificările și completările ulterioare”.

„În scopul eradicării RABIEI, vaccinarea trebuie efectuată doar pe animale de companie care sunt identificate și trebuie să respecte cerințele din Anexa III a REGULAMENTULUI 576/2013”.

Menționăm că Regulamentul delegat (UE) 689/2020, conform art. 87 “este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre” iar vaccinarea antirabică este o acțiune de interes public national, obligatorie, care se desfășoară, în baza Ordinului nr. 35 din 30 martie 2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor, cu modificările și completările ulterioare, în campania din octombrie-decembrie 2022.

Subliniem necesitatea respectării dezideratului inserat la art. 1 din O.G. nr. 42 din 29 ianuare 2004, cu modificările și completările ulterioare: “Apărarea sănătății animalelor, protecția animalelor, prevenirea transmiterii de boli de la animale la om, siguranța alimentelor de origine animală destinate consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale și protecția mediului, în raport cu creșterea animalelor, constituie o problemă de stat și o îndatorire pentru toți locuitorii țării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.