Încă cinci localități din Timiș intră în carantină, pentru 14 zile

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul unităților administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori, având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut.

În urma analizării situației de către Direcția de Sănătate Publică Timiș, Institutului Național de Sănătate Publică a transmis, ieri seară, avizele pentru carantinarea localităților Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni.

În urma avizului carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localităților Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni, pentru o perioadă de 14 zile.

Hotărârile au fost transmise Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei.

Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

“Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro”, a anunțat Instituția Prefectului Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.