Centenar coral românesc, cu Corul de Cameră „Cantus Redivivus”

 

În cadrul turneului „Centenar coral românesc”, Corul de Cameră „Cantus Redivivus”, condus de prof. dr. Emanuel Pecingină,  susține, în perioada 13 -19 august, o serie de concerte în Banat.

Vineri, 17 august, de la ora 19, Corul „Cantus Redivivus” va concerta la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, avându-i ca dirijori pe prof. dr. Emanuel Pecingină, precum și pe masteranzii participanți la masterclass-ul de măiestrie dirijorală organizat la Timișoara.

Programul concertului cuprinde muzică corală româneasă veche, clasică și contemporană.

În cadrul acestui turneu, care se înscrie în seria evenimentelor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, Corul de Cameră „Cantus Redivivus” a mai concertat la Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița (13 august) și la Biserica Ortodoxă din Anina (14 august), urmând să mai evolueze la Catedrala Episcopală Ortodoxă din Caransebeș (16 august, ora 19), Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara (18 august, ora 19) și Domul Romano-Catolic din Piața Unirii – Timișoara (19 august, ora 19).

Corul de Cameră „Cantus Redivivus” a luat naștere în anul 2015 cu ocazia organizării primei ediții a cursului de măiestrie de cânt și dirijat coral, condus de maestrul Emanuel Pecingină, în cadrul Festivalului „Zilele muzicii la Oravița”. Membrii corului sunt elevi, studenți, profesori, teologi, preoți, cântăreți de biserică sau simpli pasionați de cântul coral.

Accesul publicului la toate concertele este liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.