Gardienii bătăuși de la Centrul Educativ Buziaș, cercetați penal pentru purtare abuzivă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș-Secția penală a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, în vederea efectuării urmăririi penale, cauza având ca obiect exercitarea unor acte de violență fizică de către doi agenți din cadrul Centrului Educativ Buziaș asupra a două persoane internate.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, în data de 28 iulie 2023, procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de  inculpatul G.S., agent șef principal în cadrul Centrului Educativ Buziaș, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de purtare abuzivă (față de persoanele vătămate C.S. și V.I.) și față de inculpatul Ș.A-G., agent din cadrul Centrului Educativ Buziaș, sub aspectul săvârșirii, în coautorat cu inculpatul G.S., a unei infracțiuni de purtare abuzivă (față de persoana vătămată C.S.).

„În fapt, în sarcina inculpatului G.S. s-a reținut că în data de 24.07.2023, în jurul orelor 16, în incinta Centrului Educativ Buziaș, pe fondul unui conflict verbal între persoanele internate, inculpatul ar fi aruncat-o la pământ pe persoana vătămată C.S. – persoană internată în Centrul Educativ Buziaș, apoi ar fi lovit-o cu mâna, cu tonfa din dotare și cu genunchiul, în timp ce inculpatul Ș.A.-G., ar fi tinut-o imobilizată pe persoana vătămată C.S. în timpul agresiunii, provocându-i astfel leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Ulterior, inculpatul G.S. s-a deplasat către persoana vătămată V.I. – persoană internată în Centrul Educativ Buziaș, pe care ar fi prins-o de gât și ar fi lovit-o cu palma peste față, nefiindu-i provocate leziuni care să necesite zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș care efectuează ancheta a dispus sâmbătă, 29 iulie 2023, prin ordonanță, luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei doi inculpați.

Cercetările continuă în cauză în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.