Festivalul „Lugoj Clasic”: lansare de carte și dans contemporan

În cadrul ediției a VIII-a a Festivalului Internațional „Lugoj Clasic”, joi, 5 octombrie, de la ora 17, la Palatul Lugoj (clădirea fostei Prefecturi) va avea loc un nou eveniment: lansarea cărții “Poemele de la Aethris”, a criticului literar și poetei Ela Iakab, și o prezentare de dans contemporan, susținută de Viktoriya Medviedieva.

Cartea “Poemele de la Aethris” va fi prezentată de scriitorii Marian Odangiu (critic literar, redactor al Revistei Orizont și Secretar al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România), Daniel Luca (poet, critic literar și directorul Editurii Castrum de Thymes) și Cristian Ghinea (prozator, jurnalist, critic literar).

În cadrul evenimentului, dansatoarea, coregrafa și profesoară de tehnică de dans Viktoriya Medviedieva va prezenta un număr de dans contemporan, pe fundalul sonor al muzicianul, percuționistului și compozitorul de muzică electronică Oleksandr Solokha, implicat în scena de teatru și de hip-hop. Ambii artiști sunt din Kiev, Ucraina.

Evenimentul va fi moderat de Henrieta Szabo, directoarea Bibilotecii Municipale Lugoj, și de Ion Oprișor, coordonatorul Cenaclului Literar “Anotimpuri”.

Festivalul Internațional “Lugoj Clasic” este inițiat și coordonat de mezzosoprana Aura Twarowska.

Ediția din acest an este finanțată din bugetul local al Primăriei Lugoj, iar intrarea este liberă la toate evenimentele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.