De ce le este frică de Erwin Floroni? (P)

În prag de alegeri, bătalia electorală a început să se contureze între candidații pentru fotoliul de primar al Municipiului Lugoj. Dintre aceștia, Erwin Floroni – candidat din partea Alianței Dreapta Unită, a devenit zilele acestea ținta principală a mai multor atacuri venite din partea contracandidaților. Pentru a înțelege mai bine motivul acestor atacuri, trebuie mai întâi să îl cunoastem mai bine pe Erwin Floroni.

Erwin Floroni – un om cu resurse extraordinare de energie

Erwin Floroni este un candidatat atipic  pentru funcția de primar. Profesia de medic chirurg și șef de secție în cadrul Spitalului Municipal „Teodor Andrei” impune dedicarea unor resurse impresionante de energie, având în vedere expunerea la stres din timpul operațiilor, interacțiunea cu pacienții din ambulator și, respectiv, organizarea managementului secției de chirurgie, pe care o conduce. Pe lânga toate acestea, după ce doctorul îsi termina activitatea de la spital, se reîntorace acasă unde împreună cu familia are grijă de alte 200 de suflete în cadrul unei mici ferme pe care o deține. Munca, pentru el, nu încetează după orelor de „program”.  De asemenea, este o persoană care are și foarte multe hobby-uri, unul dintre ele fiind crescutul de șoimi, doctorul Floroni fiind primul crescător autorizat de păsări de pradă din România.

Erwin Floroni- manger al Spitalului Municipal din Lugoj, 2017-2020

În 2017 a obținut funcția de manger al Spitalului Municipal din Lugoj și a gestionat spitalul în cea mai grea perioadă de la înființarea acestuia: perioada pandemiei și a creșterilor salariale, care au impus o mulțime de probleme din punct de vedere administrativ și financiar pentru spital. Cu toate acestea, în acest mandat, Erwin Floroni a reușit să mențină stabilitate și echilibru, a modernizat mai multe secții și a adus sume importante de bani pentru spital. În condiții extrem de grele din pricina pandemiei, cele mai notabile lucruri pe care a reușit să le facă au fost: negocierea unui contract mai bun cu Casa de Asigurări de Sănătate, atragerea a 5.5 milioane de euro din fonduri europene, prin care ulterior s-a achiziționat aparatură medicală,  a renovat integral secțiile de ginecologie și de boli infecțioase, a restabilit independența energetică a spitalului, prin achiziționarea unui generator electric de mare putere, lucru care a făcut ca în iarna grea din 2018, când întreg Lugojul a rămas fără electricitate, să fie singura instituție publică din Lugoj în care apa caldă și curentul erau prezente și a refăcut forajele și turnul de apă. Toate acestea demonstrează că știe să eficientizeze și să administreze o instituție publică, că poate să se adapteze în situații de criză și că nu îi sunt străine procedurile administrative de atragere de fonduri europene.

De ce Erwin Floroni este ținta principală?

Erwin Floroni, spre deosebire contracandidații săi principali, se remarcă prin faptul ca el prezintă realizări  și calități pe care restul nu le au. A excelat în profesia de bază, a dovedit că poate să administreze bine o instituție publică, dă dovadă de o energie debordantă și candidează împins din spate de societatea civilă, care consideră că trebuie făcută o schimbare. Contracandidații săi principali nu sunt altceva decât oameni politici, oameni comozi, care nu au demonstrat prea multe în profesiile lor de bază și care astăzi sunt abonați doar la banul public. Acești oameni sunt obisnuiți să stea în spatele ușilor închise din cadrul instituțiilor de stat, prezentându-se în fața lugojenilor odată la 4 ani. Singurul lor obiectiv leste foarte clar, acela de a rămâne sau de a ajunge pe o poziție mai bună.  Prin urmare, dacă aceștia nu vor primi un rezultat pozitiv în data de 9 iunie, vor trebui să se reîntoarcă la slujbele lor de bază, lucru care, pentru unii dintre ei, este de neconceput.

Erwin Floroni știe să facă si politică.

Deși este nou în politică, Erwin Floroni a demonstrat recent că întelege miza politică de la Lugoj și că știe, inclusiv din punct de vedere politic, cum să obțină rezultate. În urmă cu câteva zile, PSD si PNL a depus un proiect pentru alocarea banilor la localitățile din județul Timiș, proiect în care nu era prevăzut niciun ban pentru Lugoj. Erwin Floroni a sesizat acest aspect și, cu ajutorul cu Consilierilor Județeni USR, a reușit să formuleze un amendament prin care să pună în discuție alocarea de fonduri și pentru Lugoj, determinându-i astfel pe cei care au inițiat proiectul să aloce suma de 1 milion de lei pentru Lugoj. Acest lucru a fost reușit în condițiile în care, cu câteva zile înainte, Lugojul nici nu exista pe acea listă de localități care să primească bani. De aici reiese că știe să se folosească de mijloacele politice și administrative pentru a atrage bani și de la Consiliul Județean, lucru care nu s-a mai întamplat în ultima vreme, din cauză că actuala administrație a tăiat orice fel de legătură între Lugoj și cei care conduc Consiliul Județean.

Erwin Floroni asediat din toate părțile.

Fiind candidatul care conform sondajelor pleacă cu prima șansă, unii candidați  încearcă diferite metode prin care să îi acopere realizările și calitățile. Aceste metode sunt specifice campaniilor electorale murdare și presupun: denigrare, vandalizarea afișelor electorale, manipulare, dezinformare, jigniri și amenințări. Se vor face presupuneri, asocieri și afirmații care nu au nicio legătură cu realitatea, cu scopul de a îi scădea credibilitatea lui Floroni.  Este evident că toate acestea vor apărea în continuare, până la finalizarea alegerilor. Dar, oare, putem să le credem?

Și totuși, de ce le este frică de Floroni?

Erwin Floroni este candidatul care nu are nimic de pierdut în aceste alegeri. Spre deosebire de cei care țin cu dinții de scaunele lor, acesta va continua să locuiască în Lugoj și să muncească pentru lugojeni, indiferent de rezultatul alegerilor din 9 iunie. Este o persoană prezentă permanent  în comunitatea lugojeană, mult mai empatică și mai autentică în discuțiile cu oamenii, limbajul acestuia nefiind unul politicianist. A realizat multe lucruri prin forțe proprii pentru comunitate, de dinainte să intre în politică, și a dovedit că poate să administreze, să coordoneze și să eficientizeze o instituție publică. El candidează cu convigerea că lucrurile trebuie să se schimbe în Lugoj și că lugojenii merită o primărie transparentă care să deservescă cu adevărat interesele comunității.

Toate aceste lucruri însumate formează profilul unui candidat foarte solid și extrem de atipic pentru funcția de primar a Municipiului Lugoj.

 

Lugoj Expres De ce le este frică de Erwin Floroni? (P) politică medic fotoliul de primar Erwin Floroni candidat bbătălia electorală

 

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei”) și realizat de operatorul economic Boldureanu Petrică PFA. Cod unic de identificare: 21240009

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.