Explozie într-un bloc din Lugoj! Din 84 de garsoniere, 23 au fost afectate

O explozie puternică s-a produs, în această dimineață, în jurul orei 8:30, în urma unei acumulări de gaz, într-o garsonieră de la etajul 3 al unui bloc cu patru etaje, situat pe strada Vișinilor (Microraion 2), în municipiul Lugoj.

A fost alertat de urgență Detașamentul de Pompieri Lugoj și la fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SAJ și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara.

Explozia nu a fost urmată de incendiu.

“În urma evenimentului, 12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar o victimă de sex masculin a fost evacuata de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceasta a fost transportată la spital conștientă. Încă o persoană nedeplasabilă a fost evacuată de pompieri, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. Din primele informații, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate, iar 17 persoane s-au autoevacuat. În urma exploziei a fost afectat un autoturism parcat”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Polițiștii au anunțat că explozia s-ar fi produs de la un convector pe gaz.

„În urma acestui incident, un bărbat în vârstă de 69 de ani, care ar fi lucrat la acest convector, a fost rănit și transportat la spital. De asemenea, au mai fost produse pagube materiale și altor 21 de garsoniere și unui autoturism parcat în fața blocului. Nu s-au înregistrat alte victime”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

În cauză, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest eveniment.

Autoritățile au anunțat că locatarii afectați vor fi cazați la căminul Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.