Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, la Lugoj

Vineri, 1 Decembrie 2023, cu prilejul Zilei Naţionale a României, Primăria Municipiului Lugoj și Consiliul Local al Municipiului Lugoj împreună cu Garnizoana Lugoj și Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” Lugoj vor organiza o serie de manifestări, după cum urmează:

  • Cu începere de la ora 10.00, la Monumentul Unirii din Piaţa J. C. Drăgan se va desfășura Ceremonia militară cu depuneri de coroane si jerbe de flori dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României. Evenimentul va debuta cu acordarea onorului personalităților oficiale si oficierea serviciului religios. În continuare se vor susține alocuțiuni urmate de depuneri de coroane din partea unor instituţii, asociaţii  şi partide politice. În încheiere va avea loc defilarea detaşamentului de onoare.

 

  • De la ora 16.00 va avea loc în Piața J.C. Drăgan un Spectacol festiv dedicat Zilei Naționale a României susținut de Ansamblul Folcloric ”LUGOJANA” care încununează 60 de ani de activitate artistică, oferind publicului lugojean un spectacol ce va aduce pe scenă un număr cât mai mare de dansatori, instrumentiști, soliști vocali, ambasadori ai folclorului românesc, dar mai ales ambasadori culturali ai Lugojului, oraș  recunoscut din vechime ca fiind capitala culturală a Banatului.

Pe această cale invităm lugojenii să participe în număr cât mai mare la aceste manifestări care marchează cea mai importantă sărbătoare a românilor, Ziua Națională.

 

Lugoj Expres Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, la Lugoj Ziua Națională a României la Lugoj Ziua Națională a României spectacol folcloric spectacol festiv Primăria Municipiului Lugoj Lugojana Garnizoana Lugoj ceremonie militară ceremonial Casa de Cultură capitala culturală a Banatului Ansamblul Folcloric Lugojana 1 Decembrie la Lugoj 1 Decembrie

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.