CJPC Timiș a controlat locurile de joacă administrate de Primăria Lugoj și a aplicat 4 amenzi, în valoare totală de 13.000 de lei

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș (CJPC Timiș) a verificat mai multe spații  de joacă din Lugoj și Timișoara, în cadrul unei tematici locale de control privind respectarea prevederilor legale în locurile de joacă pentru copii.

Dacă la Timișoara au fost controlate 6 locuri de joacă din parcurile administrate de primărie și au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 10.000 de lei și un avertisment, la Lugoj au fost verificate trei spații de joacă administrate de către Primăria Municipiului Lugoj – Parcul Copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu – și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei.

„Au fost depistate abateri privind echipamentele de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, aflate într-un stadiu avansat de degradare, cu bare metalice ruginite, cadru metalic de susținere a tubulaturi din fibră cu bucăți metalice ruginite, desprinse din cadru. Stâlpi metalici de susținere fără elemente de protecție la partea superioară, cu vopseaua exfoliată, suprafețe ruginite. Scări din lemn cu trepte crăpate sau lipsă, balustrade din lemn cu elemente de siguranță lipsă, mâna curentă cu bucăți desprinse, așchii, șuruburi ruginite rămase libere, ca urmare a desprinderii unor componente. Zona de alunecare a toboganului, aflată cu bucăți de material rupte sau găurite, desprinsă din șuruburi la partea superioară. Leagăne și balansoare cu sistem de susținere înclinat, cu șezut lipsă. Nu au fost identificate panouri informative și de avertizare atât la nivelul echipamentelor de joacă cât și a spațiului de joacă. Una dintre locațiile verificate nu era delimitată de zonă pietonală și era împrejmuită doar pe o singură latură. Au fost indisponibilizate 12 echipamente de joacă și s-au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei. Au fost dispuse măsuri de interzicere a utilizării echipamentelor de joacă până la intrarea în legalitate”, au anunțat reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

Acțiunile de control vor continua în tot județul până la sfârșitul lunii aprilie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.