Accident cu 19 victime, între un autotren și un autobuz! A fost activat Planul roșu de intervenție

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș a fost activat Planul roșu de intervenție în urma unui grav accident de circulație produs pe DN 69.

În accident au fost implicate un autotren, condus de un cetățean turc, și un autobuz, în care se aflau 18 persoane.

„Un tir condus de un bărbat, circula pe  DN 69 spre Orțișoara, iar la intersecție cu DJ692 ar fi efectuat viraj la stânga spre Sânandrei, moment în care a intrat în coliziune cu un autobuz care circula din sensul opus, adică dinspre Orțișoara”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

Autoritățile au intervenit la fața locului cu o autospecială de primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale de descarcerare și două microbuze de transport persoane, două autospeciale pentru transport personal și victime multiple, cinci echipaje SMURD, dintre care, două cu medic și cinci ambulanțe SAJ.

În urma impactului, au rezultat 19 victime (cei doi conducători auto și toți pasagerii din autobuz). Acestea au fost evaluate și transportate la spital: o victimă în stare foarte gravă (cod roșu medical), două victime în stare critică (cod galben) și 16 victime cu urgență medicală (cod verde).

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

(Foto: ISU Timiș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.