Claudiu Buciu reacționează în „scandalul pliantelor PNL”! Acuze la adresa președintelui PNL Timiș, Alin Nica, și… o plângere penală

Fostul primar liberal al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, în prezent consilier personal al primarului interimar (tot liberal) Bogdan Blidariu, intervine în scandalul pliantelor PNL distribuite împreună cu taloanele de pensie, la Lugoj.

După ce PSD a făcut public că a depus plângere penală împotriva celor doi liberali care apar pe pliantele respective, Alin Nica – președintele PNL Timiș, și Ionuț Sârbu – președintele interimar al PNL Lugoj, dar și a directorului Direcției Regionale de Poștă Timișoara, Adrian Lulciuc, iar Compania Națională „Poșta Română” a suspendat, începând cu data de 12 ianuarie, serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic, și Claudiu Buciu a anunțat că a transmis, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, o sesizare penală în aceeași cauză.

Totodată, Claudiu Buciu a lansat un nou val de acuze la adresa președintelui PNL Timiș, Alin Nica.

“De câteva săptămâni, mass media națională, județeană și locală dezbate un subiect ce, dincolo de orice ”răfuială” politică sau personală, ține de modul cum sunt tratați cetățenii de politicienii de rit vechi, dar, din păcate, tineri.

Jignind profund seniorii Lugojului, domnul Nica și proaspăt numitul (că de ales le e frică multora) președinte al PNL Lugoj, au găsit de cuviință să ordone (ca la partid) poștașilor din Lugoj, să distribuie, fără a exista un contract, calendare cu figura distinșilor politicieni amintiți. Ilegal. Mai mult, din mințile luminate, dar disperate, ale celor doi politicieni a răsărit ”strălucita” idee ca aceste calendare să fie însoțite (prin capsare) de taloanele de pensie ale seniorilor din Lugoj. Exact de primele taloane venite odată cu mărirea pensiilor. De parcă Nica ar fi mărit pensiile.

Nu știu cât de relevant mai este să mă refer la josnicia acestui demers ori a celor care l-au orchestrat. Poate că aș fi tăcut, sleit de câtă umilință servim zilnic de la acest tip de politicieni, dar stăruința în minciună și în încercarea de a ne prosti a domnului Nica, m-au făcut să reacționez, chiar dacă nu-mi mai pun mari speranțe într-o reparație, măcar morală, pentru pensionarii jigniți ori pentru poștașii folosiți ilegal.

Vineri (19 ianuarie 2024) am transmis către Parchetul Judecătoriei Lugoj o sesizare penală (in rem) cu privire la cele întâmplate. Din declarațiile publice făcute de politicienii implicați, este mai mult decât limpede că aceștia au folosit ilegal resursele publice, în interes personal.

Tocmai domnul Nica spunea într-un interviu că ”PNL dorea să contracteze serviciile Poștei Române”. Este un autodenunț făcut din disperare, în cunoștință de cauză. Domnul Nica mai are dramul de minte necesar pentru a înțelege ce a făcut dânsul, cu mâna protejatului său. Domnul Nica a acceptat ca aceste calendare să fie împărțite, fără contract, de către poștașii lugojeni. Prin presiunile făcute de colegul domniei sale (fost director adjunct al Poștei) asupra angajaților Poștei din Lugoj, ori asigurându-i mincinos că PNL Timiș are contract cu poșta, dar e pe drum, domnul Nica a obținut ceea ce-și dorea: să fie împărțite calendarele, alături de cupoanele de pensii, pe teritoriul Lugojului, acolo unde dânsul numise un nou președinte interimar al PNL Lugoj, din altă localitate. În mintea dânșilor, o superacțiune electorală.

Tot domnul Nica, mai declară: ”Reprezentantul nostru de acolo (domnul în cauză nu mai lucrează la Poștă ci este angajat la Consiliul Județean Timiș, în subordinea domnului Nica) a mers cu modelul de calendar pe care doream să-l distribuim și le-a lăsat câteva seturi de calendare (câteva mii de exemplare). PNL dorea să contracteze serviciile Poștei Române ”. Fac mențiunea (susținută de clipurile video atașate) că ”reprezentantul” domnului Nica, a dus personal aceste calendare în sediul Poștei din Lugoj, fără a avea dreptul să intre în acest sediu. Mai mult, “reprezentantul” domnului Nica, fost director adjunct al Poștei fiind, știa că aceste contracte se întocmesc doar la sediul central al Poștei (în Timișoara), iar nu la sediul din Lugoj. Sub imperiul presiunilor (de frică) sau al minciunilor (din bună credință), angajații Poștei Lugoj au început distribuția materialelor electorale. Și ar fi continuat astfel până le-ar fi distribuit pe toate, dacă pensionarii jigniți nu s-ar fi arătat revoltați”, a anunțat Claudiu Buciu.

Buciu a făcut public și două înregistrări video, din Oficiul Poștal Lugoj, cu președintele PNL Lugoj, Ionuț Sârbu – fost director adjunct al Poștei Timiș, suspendat din funcție pentru a ocupa funcția de consilier personal al vicepreședintelui PNL al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, iar din decembrie și consilier personal (cu jumătate de normă) al lui Alin Nica, președintele CJT – care „aduce în sediul Poștei din Lugoj materialele electorale, părăsind apoi sediul fără aceste materiale”.

PSD Timiș a dezvăluit, într-un comunicat de presă, cum s-au petrecut faptele din scandalul pliantelor PNL de la Lugoj:

„Cronologic, faptele de la Lugoj s-au întâmplat în felul următor: pliantele care au fost atașate cupoanelor de pensie au fost duse la Oficiul Poștal Lugoj chiar de către liderul PNL din localitate, Ionuț Sârbu, cel care ocupă funcție de conducere în cadrul instituției, dar s-a suspendat pentru a fi numit consilier al vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa. Diriginta OP Lugoj a refuzat să distribuie materialele electorale fără existența unui contract între Poștă și PNL, însă a fost sunată chiar de către Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poștă, care i-a confirmat existența contractului. Presată de conducere, diriginta OP Lugoj a distribuit pliantele în baza unei minciuni! Pe lângă ilegalitatea distribuirii de materiale electorale împreună cu pensiile, Nica, Sârbu și Lulciuc se fac vinovați și de faptul că au adus prejudicii economice Poștei Române, iar apoi se ajunge la abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. Pentru a încerca să scape basma curată, Alin Nica se victimizează și minte fără să clipească, dar în cel mai scurt timp adevărul va ieși la iveală. În realitate, președintele PNL Timiș este cel care patronează astfel de acțiuni cu conotații penale”.

 

Lugoj Expres Claudiu Buciu reacționează în "scandalul pliantelor PNL"! Acuze la adresa președintelui PNL Timiș, Alin Nica, și... o plângere penală val de acuze taloane de pensie scandalul pliantelor PNL scandal PSD Timiș PSD Președintele PNL Lugoj Poșta Română PNL Timiș PNL Lugoj PNL pliante PNL plângere penală Ionuț Sârbu Claudiu Buciu Alin Nica acuze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.