Piața și terasele din Lugoj, verificate dacă respectă măsurile de prevenire și limitare a infectării cu coronavirus

Polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgență, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protectia Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Activitățile de verificare s-au desfășurat la nivelul județului Timiș, vizate fiind și piața agroalimentară și terasele din Lugoj.

Astfel, au fost verificate 179 de societăți comerciale și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, dintre care 11 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (6 avertismente), iar una pentru nerespectarea masurilor de diminuare a impactului riscurilor.

De asemenea, au fost aplicate și 82 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind regimul rutier și 26 la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Auroritățile anunță că acțiunile de acest gen vor continua, zilnic, în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.