Copaci căzuți, clădiri avariate și localități fără curent electric, în urma rafalelor de vânt

Fenomenele meteo periculoase au făcut prăpăd în județul Timiș, unde mai multe clădiri au fost avariate, copacii au fost culcați la pământ, iar numeroase localități au rămas fără curent electric.

Astfel, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de Codul Galben emis ieri, până în această dimineață la ora 6, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “BANAT” al judeţului Timiş a fost solicitat și a intervenit în următoarele situații:

  • 26 intervenții – Degajări elemente de construcție;
  • 21 intervenții – Degajări copaci căzuți;
  • 4 intervenții – Asigurare măsuri PSI auto răsturnat;
  • 4 intervenții – Prăbușire elemente de construcție.

S-au înregistrat numeroase avarii care au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în mai multe localități, iar peste 20.000 de abonați au rămas fără curent. Cea mai mare problemă a fost înregistrată la Sânnicolau Mare, unde 9462 de abonați s-au aflat sau încă mai sunt în beznă, iar la Lugoj 3424 de abonați nu au avut curent. La Lovrin au fost afectați 3323 de abonați, iar la Deta 2648, în timp ce la Giulvăz nu au avut curent 2423 de abonați.

Conform datelor puse la dispoziție de către furnizorul de energie electrică, în această dimineață, problemele persistă în localitățile Mănăștiur, Silagiu, Banloc, Sânnicolau Mare, Gottlob, Șandra și Giulvăz, unde este avariată instalația de energie electrică, iar 5520 de clienți sunt afectați.

În Timiș, pe drumurile naționale și județene nu sunt probleme, iar conform Dispeceratului Apele Române nu sunt depășite cotele de atenție în bazinele hidrografice.

Lugoj Expres Copaci căzuți, clădiri avariate și localități fără curent electric, în urma rafalelor de vânt vânt rafale Lugoj localități fără curent ISU Timiș intervenții fenomene meteo periculoase fenomene meteo energie electrică copaci căzuți clădiri avariate avarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.