Avem susținere pentru LUGOJ!  Călin Dobra: ,,LUGOJUL se va afla pe lista priorităților Consiliului Judeţean Timiş în ceea ce privește proiectele de dezvoltare”

LUGOJUL, asemeni întregului județ Timiş, se va afla pe lista priorităților în ceea ce privește proiectele de dezvoltare realizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, prin sprijinul pe care Municipiul nostru îl va avea din partea viitorului președinte, Alfred Simonis. 

Unul dintre proiectele pe care îmi doresc să le implementez la Lugoj, cu sprijinul Consiliului Judeţean, este acela de a construi un HUB agricol în regim public, o investiție foarte așteptată de agricultori, care vine atât în sprijinul micilor producători din zona Lugojului, cât și a celor din partea de est a judeţului Timiş. Investiţia va soluţiona problema vânzării produselor agricole de către micii fermieri care se confruntă cu dificultăţi în a le furniza marilor magazine aceste produse. HUB-ul agricol va fi dotat cu infrastructură modernă, instalații de curățare, linie de ambalare, echipamente de răcire și de prelucrare a produselor agricole.

 ,,În urma întâlnirilor pe care le-am avut cu producătorii locali din Lugoj, am aflat toate nemulțumirile lor legate de actuala administrație. Oamenii cer înţelegere, respect şi sprijin! Și o schimbare! Am încredere că lucrurile se pot face aşa cum trebuie! Cu acest gând am pornit la drum, în competiția electorală, pentru a câștiga funcția de PRIMAR al Municipiului LUGOJ!”, a spus Călin Dobra.

 

 Proiectul legat de modernizarea drumului între Lugoj–Buziaș până la Moşniţa și transformarea acestuia în șosea la patru benzi – o prioritate

        O altă prioritate a viitoarei administrații județene conduse de Alfred Simonis este şi proiectul legat de modernizarea drumului între Lugoj–Buziaș până la Moşniţa și transformarea acestuia în șosea la patru benzi. Investiţia se va realiza în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi va reprezenta un mare plus și pentru orașul Lugoj, deoarece, atât lugojenii, cât şi cei care se află în tranzit, folosesc în număr foarte mare acest drum de legătura între Lugoj şi Timişoara. 

         Realizarea acestei investiţii va duce, atât la dezvoltarea Lugojului și la scoaterea în evidenţă a staţiunii balneoclimaterice de interes naţional Buziaş, precum şi la conexiunea facilă cu alte drumuri judeţene, prin realizarea unor sensuri giratorii la intersecţia cu drumurile spre Darova şi Boldur şi către toate celelalte localităţi aflate pe traseul şoselei între Lugoj şi Moşniţa, acolo unde a fost finalizată lărgirea şoselei la patru benzi, în urma unui proiect în valoare de aproape 31 de milioane de lei cu bani de la Consiliul Județean Timiș și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, investiţie demarată şi semnată de Călin Dobra.

        ,,Am avut nenumărate discuții cu Alfred Simonis legate de această investiție și, împreună, am ajuns la concluzia că este mai mult decât necesară, atât pentru lugojeni, cât și pentru locuitorii întregii zone”, spune Călin Dobra, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar al municipiului Lugoj.  Investiția a fost susținută în repetate rânduri de reprezentanții PSD din Consiliul Județean Timiș, însă a ajuns doar la faza de studiu de fezabilitate şi proiect tehnic, evitarea realizării acestui proiect de infrastructură rutieră reprezentând încă un eșec al administrației judeţene conduse de Alin Nica.

 

,,Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt cuprinse pe lista de investiții a Consiliului Județean Timiș în urma unui amendament depus de colegul meu Călin Dobra, dar neluat în seamă de Alin Nica pentru că acesta este tributar unei metehne vechi: doar proiectele sale trebuie să fie puse în practică. O astfel de investiție este necesară, obligatorie aș spune, pentru o fluidizare a traficului și pentru condiții mult mai bune pentru cei care folosesc acest drum. Și când spun asta mă refer atât la lugojeni, cât şi la toți ceilalţi locuitorii din această zonă a judeţului. Am discutat mult cu Călin Dobra și am căutat cele mai bune soluții pentru a le pune în practică împreună”, a declarat Alfred Simonis, candidatul PSD-PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

 

Centru pentru tratarea dependențelor la Lugoj, un sprijin real pentru generațiile expuse la riscuri tot mai mari

         Pe lista priorităților în ceea ce privește proiectele de dezvoltare din Lugoj, pe care le vom implementa cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, este şi cea legată de construirea unui Centru pentru tratarea dependențelor. 

         Una dintre marile îngrijorări a vremurilor pe care le trăim vizează cu deosebire destinul generațiilor tinere şi nu numai, expuse la riscuri tot mai mari care duc la dependenţa cu consecințe dramatice pe plan biologic, psihologic și social. Prea mulţi tineri şi prea mulţi părinţi îşi pierd speranţa şi nu ştiu ce să facă în astfel de situaţii dramatice pe care viaţa le poate scoate în calea oricui. De aceea, trebuie să venim în sprijinul celor care au nevoie de recuperare şi reabilitare, fie că vorbim despre dependenți de alcool, medicamente, droguri sau jocuri de noroc, după modelul unor centre similare din țările occidentale. Ne-am  propus să realizăm aceasta investiţie din dorința de a ajuta oamenii să se recupereze după dependență într-un mediu sigur și discret şi de a-i sprijini să se reintegreze socio-profesional.

Știu cum, pot și vreau să dezvolt LUGOJUL! Reconstruim LUGOJUL împreună!

 

 

(P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.