Stagiu de perfecționare, în Italia, pentru patru cadre didactice de la Liceul „Coriolan Brediceanu”

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”  din Lugoj este instituție beneficiară a unei acreditări Erasmus+, în domeniul Educație Școlară.

În cadrul primului an de acreditare, corespunzând anului școlar 2022 – 2023 și contractului numărul 2022-1-RO01-KA121-SCH-000056657, activitățile vizează perfecționarea a 4 cadre didactice în utilizarea dispozitivelor TIC și a metodelor moderne, activ participative de predare, prin cursuri sau job shadowing și un stagiu de perfecționare în predare afectivă pentru 4 profesori.

Un prim flux al acestui program a avut loc în perioada 25 iunie – 2 iulie, în Italia, la Bologna, oraș cu o veche tradiție universitară, unde patru profesoare de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”  – Flavia Munteanu, Dorina Dincă, Teodora Popescu și Mihaela Ioncica – au participat la un curs de dezvoltare personală în domeniul inteligenței emoționale: ”Coaching skills for teachers, school and adult education staff, oferit de Erasmus Learning Academy”.

La curs au participat 16 cadre didactice din Romania, dar și din alte țări europene: Austria, Irlanda, Germania, Spania, Suedia. Tematica de curs a fost extrem de variată, abordând o multitudine de subiecte, cum ar fi: introducerea noțiunii de coaching în educație și prezentarea unei paralele între activitatea de coaching și activitatea de predare obișnuită; gestionarea conflictelor cu identificarea cauzelor acestora, dar și efectul pozitiv pe care îl pot avea; importanța lucrului în echipă în paralel cu descrierea diferitelor tipuri de conducător de grup, cu trăsăturile aferente.

„Fiecare zi de curs a venit cu noțiuni noi, cu noi provocări, cu multe activități practice care au contribuit la o mai bună cunoaștere și inter relaționare a participanților, dar care s-au constituit și într-un bagaj de cunoștințe care își va dovedi, cu siguranță, în viitor utilitatea la orele la clasă.

Mulțumim pe această cale Erasmus Learning Academy din Bologna, care a facilitat cursul și a creat condițiile favorabile unui context de învățare complex.

Doamnele profesoare vor disemina, la începutul anului școlar viitor, experiențele acumulate, atât în cadrul consiliilor profesorale cât și al cercurilor pedagogice pe discipline, dar adevărații beneficiari vor fi elevii noștri, care vor avea profesori – mentori mai empatici și mai pregătiți să gestioneze problemele emoționale ale tinerei generații, aflate în continuă evoluție.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus+, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Toate informațiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației şi Formării Profesionale și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații”, a menționat prof. Adriana Mariș – coordonator pentru proiecte europene, mentor de proiect, precizând că următorul flux va avea loc în perioada 16-22 iulie 2023, în Croația, având ca temă utilizarea dispozitivelor TIC și a metodelor moderne în procesul educațional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.