Protopopii din Lugoj și Făget, Ionuț-Viorel Furdean și Dorin-Ioan Covaci, investiți de Mitropolitul Banatului cu rangul de iconom stavrofor

Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”, din Lugoj, a găzduit, luni, 14 iunie, conferința preoțească cu tema ”Ethosul pastoral-misionar al comunității românești din Banatul sârbesc în trecut și astăzi”, prezentată de către părintele profesor lector Daniel Alic, din Timișoara, în prezența preoților din protopopiatele Lugoj și Făget.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Ioan, Mitropolitul Banatului, care a fost însoțit de consilierul eparhial Cristian Pavel și de inspectorul eparhial Marius Sfercoci.

În finalul conferinței, Mitropolitul Banatului a oferit, din partea Preafericitului Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Diploma Omagială preacucernicului părinte dr. Emanuel Gafița, de la Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” Lugoj, din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștine, a familiei și a filantropiei.

De asemenea, ÎPS Ioan a hirotesit întru iconom stavrofor pe preacucernicii părinți protopopi Ionuț-Viorel Furdean și Dorin-Ioan Covaci, de la protopopiatele Lugoj și Făget.

Preoții Ionuț-Viorel Furdean și Dorin-Ioan Covaci au fost numiți recent la conducerea protopopiatelor din Lugoj și Făget, iar distincția le-a fost oferită de către Mitropolitul Banatului având în vedere „rodnica activitate pastoral-misonară, educațională, social-filantropică, precum și administrativ-gospodărească, desfășurată de fiecare în parohiile de unde provin”.

Seria conferințelor dedicate Anului omagial al pastorației românilor din afara României va continua în zilele următoare în celelalte protopopiate ale eparhiei.

(Foto: Mitropolia Banatului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.